måla ett mål i ett moln?

Vi ska hinna med så mycket och vi ska vara så mycket och vi ska göra så mycket. Och samtidigt ska vi vara hur avslappnade som helst och inte ha ett bekymmer i världen.

Med hur i helsike ska det fungera? Klart att vi blir stressade, frustrerade och ledsna av denna hets. Men samtidigt kan jag tycka att det är bra med målsättningar, något som motiverar en till att kämpa och att vi vet vad vi vill. Men till en viss gräns. Och vi måste lära oss att sätta det i perspektiv och ta en sak i taget.
 
Klart vi alla vill ha ett jobb vi trivs på och vara nöjda med oss själva utseendemässigt. Klart vi vill ha drömpartnern och drömboendet. Klart vi vill resa Jorden runt och upptäcka allt som finns att upptäcka. Klart vi vill ha ett grymt umgänge samtidigt som vi inte gör annat än att plugga och jobba för att uppnå allt det där perfekta. Men hörrni, kan vi inte starta där vi är idag? 
 
Om vi börjar med att tycka om det vi har? Har du en kropp som fungerar? Som varje dag kan hjälpa dig vakna och leva ett liv under hela dagen och sedan gå och lägga sig, vila och reparera för att sedan vakna morgonen därpå igen? Älska då den kroppen. Har du ett jobb/skola/sysselsättning under majoriteten av dagarna? Uppskatta det. Var tacksam för att du kan göra något med ditt liv och använd det som utgångsläge för dina drömmar. Har du vänner/familj/närstående runt omkring dig? Det behöver inte vara många, men har du någon du älskar och håller av på något som helst plan, visa dem det! Var lycklig för att du har någon där när det blåser i ordentligt. Har du mat på bordet, tak över huvudet och kläder på kroppen? Le en extra gång över detta faktum varje dag och inse hur lyckligt lottad du är som har allt detta. 
 
Så. Om vi nu utgår från detta så är ju ingenting omöjligt. Vi kan alla rädda världen. Men försök inte lösa alla problem på en gång. Börja med en fråga i taget. Och bli inte besvikna när det inte sker eller ger resultat efter en natt. För kom ihåg Rom byggdes inte på en dag. Så hitta din motivation, dina drömmar och dina mål, och var inte rädd att jaga dem! Men gör det på en nivå där du uppskattar det du redan har. För tro mig, det finns alltid något att uppskatta. Och det finns alltid någon som skulle döda för det just du har. 
 
 

Kommentera här: