måndagsglädje

När en ny vecka börjar kan det kännas lite tugnt. Man har precis lämnat en helg, kanske var den helt fantastisk med massa mys, härliga utflykter, snack med vänner, fest, träning osv. Men bara för att vi haft en underbar helg så hindrar det väl oss inte från att ha en minst lika underbar måndag? Och fortsatt vecka för den delen. 
 
Ofta känner vi oss sega när vi vaknar på måndagen, man har massa saker man måste ta tag i som man kanske skjutit på, man ska stiga upp tidigt för att komma iväg till jobb och skola och man har inte alls samma fritid som på helgen. Men samtidigt, varför skulle det vara något dåligt? Varför stiger vi inte upp måndagmorgon med samma känsla som när vi vaknar på lördagen?
 
Att ta med sig en känsla eller tänka en motiverande tanke kan göra extremt stor skillnad. Försök behålla livsgnistan vi kände under helgen när allt flöt på så himla bra och vi bara njöt av att finnas till. Och känns det tugnt? Har du kanske sovit en timme eller två för lite? Tänk på något som du ser fram emot med dagen eller veckan. Kanske ska du träffa en saknad vän, gå på ett träningspass du verkligen längtat efter, laga en extra god middag, gå på en inspirerande föreläsning eller ta ett viktigt möte. 
 
Mycket handlar om inställning och känsla. Gå in med tanken att det kommer bli bra. Att du kommer ha roligt. Och kom ihåg att le. Allihop. Sträck på er, rulla bak axlarna, ta ett andetag och le. Det hjälper. Det är ett av de snabbaste och enklaste tipsen för att känna sig lite gladare. Starta din favoritlåt och lyssna på precis lite för hög volym. Tillåt dig att dansa med eller sjunga en rad. Våga drömma. 
 
Måndagar är inte så hemska. Visst, vi har en hel vecka kvar till nästa helg. Men tiden fram tills dess är minst lika viktig. Vi behöver leva varje dag. Vardagarna ska inte vara en transportsträcka till helgen. De utgör majoriteten av våra dagar här i livet, ta hand om dem, se till att de också räknas och gör oss lyckliga. För det finns ingen som är så hälsosam som en lycklig människa! 
 
Delar med mig lite av sånt som inspirerar mig en måndag!
 
• Kategori: AllmäntTaggar: #teamhälsa, glädje, hälsa, inspiration, måndag, träning, träningsgläjde, välmående; • Kommentarer (0)

Kommentera här: