livslång kärlek

Det låter kanske klyschigt, men det är sant. Den enda du verkligen kommer behöva leva hela ditt liv med är dig själv. Så... Hur väl tar du hand om dig själv? Stressar du och kör på i 150 men glömmer stanna upp, se hur långt du har kommit, ge dig själv en klapp på axeln och inse att du faktiskt är himla bra?
 
För det är lätt så, framförallt när vi är precis i uppstarten av något nytt eller när vi jobbar med något vi verkligen brinner för och skulle kunna hålla på med alla dygnets timmar, oavsett om det gäller jobb, skola eller något projekt på det privata planet. 
 
Men precis som att vi inte tränar alla timmar om dygnet för att vi vet att det inte är hållbart och för att dessutom få  längta lite till nästa pass, varför gör vi inte samma sak med allt annat? Varför jobbar vi oss in i väggar, stressar och ligger i för att få högsta betyg och skriva alla rätt på det den där tentan? 
 
Planera därför in när du ska ta hand om dig själv. Ungefär som att du planerar in ett träningspass bör du också planera in egentid. Det behöver inte vara något stort, men avsett en stund en dag i veckan för att göra något som verkligen får dig att må bra, det kan vara en bra början. Det kan vara att ta sig tid att läsa en bok i någon timme en lördagseftermiddag, att ta en promenad, att sätta ihop ett litet hemmaspa en tisdagskväll eller göra det där lilla extra av torsdagsmiddagen. Hitta små sätt i vardagen för att du ska fungera så bra som möjligt tillsammans med dig själv, och framförallt så länge som möjligt. Det ska vara en fröjd att leva med sig själv, och därför måste vi jobba på det. Genom att vara snälla mot oss själva, stressa mindre och ta hand om oss lite extra ibland. 
 
Vad är din tid värd?
 

Kommentera här: