the kind of fall we just love

Det finns få saker jag älskar så mycket som hösten. Och både jag och Julia är lika taggade när det kommer till höster. Kan nog har att göra med att vi båda är ambitiösa små drömmare som gillar att planera, längta och ta tag i saker. Vad älskar ni mest med hösten? Och självklart är det ju inte alla som har hösten som favoritårstid, men kan vi inte hjälpas åt att nämna något vi älskar med den ändå? Jag punktar upp några saker här och så fyller vi på listan gemensamt? Det kan självfallet vara samma eller något helt annat!
 
  • Kläderna. Det är aldrig så kul med kläder som när höstmodet kommer igång
  • Te. Jag har svårt att dricka varmt när det är varmt ute och har längtat halva sommaren efter att få dricka en massa te igen.
  • Känslan av nystart. Det känns alltid som att hösten kommer med en chans till förändring. Personligen tycker jag hösten är mer nystart än nyår. 
  • Luften. Jag älskar höstluften. Den är krispig och sval och känns helt underbar. Dessutom doftar den fantastiskt. 
Bilder via Google. 
 
 

hold on summer

Eftersom vi fortfarande har några fina dagar att se fram emot i augusti och september (bestämmer vi här och nu, okej?) så tänkte jag ge er lite övningstips som funkar fint att göra utomhus. Självklart passar de lika bra inomhus då de faktiskt enbart kräver dig själv och din kroppsvikt, men det är ju himla smidigt att slå två flugor i en smäll och få både frisk luft och träning samtidigt. Och framåt hösten är det bara dra på lite mer kläder och köra på, för få saker slår ett riktigt bra träningspass i krisig höstluft! 
 
Börja med en bra uppvärmning. Det kan vara lite löpning, hopprep, en powerwalk eller några roliga övningar på stället som jumping jacks, höga knän och spark i baken tex.
 
Armhävningar kan vara den mest klassiska övningen med kroppsvikt, men den är ack så effektiv. Du aktivierar stora delar av kroppens muskler. Börja på sträckta armar, sänk ned dig så djupt du kan utan att lägga dig platt mot marken och pressa dig sedan uppåt. Är du tillräckligt stark kan du självfallet göra övningen på tå. 
 
En övning som kallas Donkey kick. Börja med benet hängandes i samma position som stödbenet och pressa sedan upp foten mot himlen med en 90gradig vinkel i knäleden. Tar fantastiskt bra i rumpan!
 
Har faktiskt inget bra namn på denna övning, men stå rakt och fäll sedan kroppen bakåt. Försök gå tillbaka upp till rak position innan du trillar bakåt. Baksida lår och bålen får jobba riktigt ordentligt!
 
Plankan kan göras i många olika varianter. Här är två. En på tå och en på knä, beroende på hur stark man är. Spänn till hela bålen och håll dig rak!
 
Rygglyft är en underskattad övning. Håll blicken fäst i marken och försök att inte spänna rumpan så mycket, det är ryggen som ska jobba! Håll tillbaka på vägen ned och lägg dig inte platt mot underlaget utan vänd och gå upp igen innan du kommit ner riktigt.
 
Sit-ups kan man tycka mycket om och kan också varieras i all evighet. Ska klura ihop ett inlägg med en massa varianter senare. Här gör jag raka och klassiska sådana. Börja från liggandes och dra dig upp med hjälp av magmusklerna. Försök hålla en anspänning i bålen där du suger in magen lite mot ryggraden. 
 
Älskade utfall! Här börjar du ståendes med fötterna brett isär så att benen bildar en triangel. Fall ned med det bakre knät och försök hålla tyngden rakt nedåt under dig. Tryck ifrån och ställ dig upp. Här kan du välja att byta ben mellan varje repetition eller köra klart en sida i taget! Rumpan och benen älskar denna övning! Kom även ihåg att hålla blicken framåt och en stolt hållning. 
 

uppehåll

Här har det varit radiotystnad alldeles för länge nu. Det är väl egentligen en ganska naturlig del att det kan bli så ibland, men som jag har saknat er! Men precis som varje höst känns det som en nystart och nu börjar det bli dags att dra igång TeamHälsa igen. Kanske att det har varit nyttigt att vara ifrån bloggen och instagram lite under sommaren. 
 
Men sedan sist har det hänt en hel del i våra liv, och kanske är det även därför som det har varit lite tyst här. Det har varit ganska fullt upp med massa annat också. Nu är vi däremot extremt nyfikna! Vad har ni haft för er? Hur är det med er? Och framförallt, vad vill ni höra om här? 
 
Nu ser vi fram mot en härlig höst!